Perla - biser mora

SALATA S PLODOVIMA MORA

Priprema:

1. Krumpir oprati i skuhati u kori, ohladiti, oguliti i narezati na kocke veličine 1cm.
2. Mrkvu oprati, oguliti i skuhati napola tako da ostane malo hrskava u sredini, ohladiti i narezati na štapiće debljine 1cm.
3. Sirovu papriku narezati na kocke debljine 1 cm.
4. Češnjak i peršin sitno skosati i pomiješati s maslinovim uljem.
5. Plodove mora prokuhati 4-5 minuta u pposoljenoj vodi, ohladiti i pomiješati s ostalim sastojcima.
6. Salatu dobro ohladiti prije posluživanja.

Sastojci za 4 osobe :
Sastojak Težina
Plodovi mora 0,700 kg
Krumpir 0,400 kg
Mrkva 0,100 kg
Češnjak 0,010 kg
Peršin list 0,005 kg
Maslinovo ulje 0,100 l
Sol 0,003 kg
Papar 0,001 kg
Paprika 0,080 kg
Ocat vinski 0,030 l
Limun 0,050 kg(pola limuna)