1. Krumpir oprati i skuhati u kori, ohladiti, oguliti i narezati na kocke veličine 1cm.
2. Mrkvu oprati, oguliti i skuhati napola tako da ostane malo hrskava u sredini, ohladiti i narezati na štapiće debljine 1cm.
3. Sirovu papriku narezati na kocke debljine 1 cm.
4. Češnjak i peršin sitno skosati i pomiješati s maslinovim uljem.
5. Plodove mora prokuhati 4-5 minuta u pposoljenoj vodi, ohladiti i pomiješati s ostalim sastojcima.
6. Salatu dobro ohladiti prije posluživanja.
Sastojak | Težina |
---|---|
Plodovi mora | 0,700 kg |
Krumpir | 0,400 kg |
Mrkva | 0,100 kg |
Češnjak | 0,010 kg |
Peršin list | 0,005 kg |
Maslinovo ulje | 0,100 l |
Sol | 0,003 kg |
Papar | 0,001 kg |
Paprika | 0,080 kg |
Ocat vinski | 0,030 l |
Limun | 0,050 kg(pola limuna) |