Perla - biser mora

SALATA OD HOBOTNICE S KAPARIMA I MASLINAMA

Priprema:

1. Hobotnicu skuhati dok ne omekša(oko 1 sat), ohladiti i narezati na ploškice debljine 0,5 cm.
2. U vodi u kojoj se kuhala hobotnica prokuhati nekoliko minuta na rezance rezani luk i komorač, ohladiti i pomiješati s hobotnicom, dodati kosani češnjak i peršin.
3. Dodati masline rezane na polovice, svježu rajčicu rezanu na rezance debljine 0,5 cm, te ostale sastojke, salatu izmješati, poslužiti ju dobro ohlađenu.

Sastojci za :
Sastojak Težina
Hobotnica očišćena 1,300 kg
Masline zelene bez koštice 0,150 kg
Kapari 0,030 kg
Češnjak 0,010 kg
Peršin list 0,010 kg
Luk ljubičasti 0,080 kg
Rajčica svježa 0,120 kg
Komorač 0,070 kg
Maslinovo ulje 0,080 l
Sol 0,003 kg
Papar 0,001 kg
Ocat vinski 0,030 l
Limun 0,050 kg(pola limuna)
Rajčica svježa 0,150 kg