1. Hobotnicu skuhati dok ne omekša(oko 1 sat), ohladiti i narezati na ploškice debljine 0,5 cm.
2. U vodi u kojoj se kuhala hobotnica prokuhati nekoliko minuta na rezance rezani luk i komorač, ohladiti i pomiješati s hobotnicom, dodati kosani češnjak i peršin.
3. Dodati masline rezane na polovice, svježu rajčicu rezanu na rezance debljine 0,5 cm, te ostale sastojke, salatu izmješati, poslužiti ju dobro ohlađenu.
Sastojak | Težina |
---|---|
Hobotnica očišćena | 1,300 kg |
Masline zelene bez koštice | 0,150 kg |
Kapari | 0,030 kg |
Češnjak | 0,010 kg |
Peršin list | 0,010 kg |
Luk ljubičasti | 0,080 kg |
Rajčica svježa | 0,120 kg |
Komorač | 0,070 kg |
Maslinovo ulje | 0,080 l |
Sol | 0,003 kg |
Papar | 0,001 kg |
Ocat vinski | 0,030 l |
Limun | 0,050 kg(pola limuna) |
Rajčica svježa | 0,150 kg |