Odreske tune posoliti, popapriti, preliti bijelim vinom, soya umakom i maslinovim uljem, ostaviti oko 2 sata da se marinira
Krumpir oprati, oguliti, narezati na kocke veličine 2 cm te kuhati u slanoj vodi. Kad je krumpir na pola skuhan dodati oprane i očišćene mahune te kuhati još 10ak minuta (dok mahune i krumpir ne omekšaju)
Mahune i krumpir procijediti te začiniti soli, paprom, maslinovim uljem i sitno kosanim češnjakom
Roštilj dobro zagrijati i prebrisati namašćenim papirom ili krpom, tunu ocijediti iz marinade i peći ju na jakoj vatri oko 2 minute sa svake strane
Tunu maknuti s vatre, preliti maslinovim uljem, posuti svježe kosanim peršinom i poslužiti s mahunama i krumpirom
Sastojci za
4 osobe :
Sastojak
Težina
Tuna odrezak
0,800 kg
Maslinovo ulje
0,100 lit
Sol
0,003 kg
Papar
0,001 kg
Soya umak
0,050 lit
Bijelo vino
0,030 lit
Mahune zelene
0,300 kg
Krumpir
0,300 kg
Češnjak
0,010 kg
Peršin list
0,010 kg
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok