Perla - biser mora

Odrezak tune na žaru s mahunama i krumpirom

Odrezak-tune-na-žaru-s-mahunama-i-krumpirom Biser mora - Marikomerc
Priprema:
  1. Odreske tune posoliti, popapriti, preliti bijelim vinom, soya umakom i maslinovim uljem, ostaviti oko 2 sata da se marinira
  2. Krumpir oprati, oguliti, narezati na kocke veličine 2 cm te kuhati u slanoj vodi. Kad je krumpir na pola skuhan dodati oprane i očišćene mahune te kuhati još 10ak minuta (dok mahune i krumpir ne omekšaju)
  3. Mahune i krumpir procijediti te začiniti soli, paprom, maslinovim uljem i sitno kosanim češnjakom
  4. Roštilj dobro zagrijati i prebrisati namašćenim papirom ili krpom, tunu ocijediti iz marinade i peći ju na jakoj vatri oko 2 minute sa svake strane
  5. Tunu maknuti s vatre, preliti maslinovim uljem, posuti svježe kosanim peršinom i poslužiti s mahunama i krumpirom
Sastojci za 4 osobe :
Sastojak Težina
Tuna odrezak 0,800 kg
Maslinovo ulje 0,100 lit
Sol 0,003 kg
Papar 0,001 kg
Soya umak 0,050 lit
Bijelo vino 0,030 lit
Mahune zelene 0,300 kg
Krumpir 0,300 kg
Češnjak 0,010 kg
Peršin list 0,010 kg