Perla - biser mora

LIGNJE KUHANE S BIJELIM VINOM I POVRĆEM

Priprema:

1. Luk, krumpir i celer oprati, očistiti, narezati na kockice veličine 0,5 cm i pirjati na maslinovu ulju 10-ak minuta (dok ne požuti). Dodati sitno kosani češnjak i peršin, te podliti vinom i temeljcem.
2. Kuhati lagano oko 20 minuta, pa dodati očišćene lignje i rajčice rezane na četvrtine, poklopiti i kuhati još 5-6 minuta na srednje jakoj vatri.
3. Pri kraju kuhanja začiniti po potrebi, a lignje izvaditi u toplu posudu, preliti ih umakom u kojem su se kuhale i maslinovim uljem, pa poklopiti i ostaviti da stoje na toplom mjestu nekoliko minuta prije serviranja.
4. Poslužiti vruće s kuhanim povrćem i umakom od kuhanja.

Sastojci za 4 osobe :
Sastojak Težina
Lignja cijela 1,000 kg
Vino bijelo 0,100 L
Luk žuti 0,050 kg
Krumpir 0,500 kg
Celer stabljika 0,060 kg
Peršin list 0,010 kg
Češnjak 0,010 kg
Baby rajčica 0,040 kg
Riblji temeljac 0,200 l
Maslinovo ulje 0,050 l
Sol 0,003 kg
Papar u zrnu 0,002 kg